Главная » 2023 » Март » 29 » Скажіть ламкості «ні»: як розв'язати розповсюджену проблему нігтьової пластини

Скажіть ламкості «ні»: як розв'язати розповсюджену проблему нігтьової пластини

29.03.2023 в 13:04 просмотров: 537 комментариев: 0 LifeStyle
Досить поширеною проблемою сьогодення є ламкість нігтів, яка виникає з ряду різних причин. Загалом у здорової людини мають бути міцні нігті рожевого кольору зі здоровим блиском. Якщо в організмі виникає збій, ситуація змінюється, і натомість з’являються тріщини, зникає блиск та змінюється колір. Загалом це призводить до морального та фізичного дискомфорту, а також може викликати біль. В жодному разі не можна ігнорувати проблему, адже самостійно вона не вирішиться. Натомість можуть з’явитися більш серйозні наслідки.
 

Причини виникнення ламкості нігтів

Загалом ламкість нігтів може виникати з різних причин. Насамперед негативно впливати на їх стан може недостатня кількість вітамінів та мінералів в організмі. Нестача вітамінів А, С, Е призводить до ослаблення нігтьової пластини. Не можна забувати й про віковий фактор: зі старінням втрачається еластичність нігтьової пластини, через що виникає її крихкість

Негативно впливає й використання агресивних хімікатів без додаткового захисту. Зокрема мова йде про розчинники та миючі засоби. До ламкості нігтів призводить використання низькоякісних лаків.

Звичайно ж, мають негативний вплив і шкідливі звички, а також наявність хронічних захворювань. Гормональні зміни (період вагітності, менопаузи тощо) також можуть призводити до проблеми. Має негативний вплив і генетична схильність, а також наявність механічних пошкоджень.

Загалом причин ламкості нігтів може бути дуже багато. Насамперед вони можуть бути викликані неправильним або недостатнім доглядом. Саме тому варто переглянути свої щоденні звички та образ життя, що дозволить суттєво покращити стан нігтів.
 

Правильне харчування, водний баланс та вживання вітамінів

В перш за все варто налагодити правильне харчування, адже воно відіграє важливу роль у здоров’ї нігтів. Саме тому важливо додати до раціону велику кількість продуктів, до складу яких входить білок. Це яйця, м’ясо, бобові, риба та горіхи. Обов’язково треба їсти овочі та фрукти. Корисними будуть продукти, в яких міститься достатня кількість вітамінів А і С.

Не варто забувати й про воду. Варто не лише вживати достатню кількість води на день (не менше 8 склянок), але й підтримувати достатній рівень вологості в приміщенні (особливо в опалювальний період), оскільки сухе повітря сприяє ламкості нігтів.

Не варто нехтувати вживанням вітамінних добавок. Для здоров’я нігтів велике значення мають вітаміни А, С, Е, біотин (важливий вітамін групи В), а також мінерали цинк та залізо. Перед вживанням будь-яких вітамінів варто обов’язково проконсультуватись з лікарем.
Скажіть ламкості «ні»: як розв'язати розповсюджену проблему нігтьової

Правильний догляд — запорука здорових нігтів

Варто уникати використання агресивних хімічних речовин. А якщо це зробити просто неможливо, то слід надягати спеціальні рукавички. Загалом при ламкості нігтів варто навіть мити посуд у рукавичках, щоб зменшити негативний вплив побутової хімії як на шкіру рук, так і на нігтьову пластину.

Окремої уваги заслуговує догляд за руками. В першу чергу варто обрізати нігтики правильно під прямим кутом, уникаючи округлих кінців. Не варто обрізати їх занадто коротко, адже це може призвести до серйозних пошкоджень.

Для протидії ламкості треба піклуватись про достатнє зволоження нігтьової пластини. Саме тому варто використовувати зволожуючі креми, а також олії, які протидіють сухості та ламкості нігтів. Доволі ефективним є використання захисних засобів на нігтях. Це може бути звичайний лак або базове покриття, яке дозволяє запобігти пошкодженню нігтьової пластини. Втім не варто постійно використовувати лак або гель-лак.

Варто пам’ятати, що здорові нігті не лише красиво виглядають, але і є ознакою загального здорового стану організму. Саме тому важливо уважно слідкувати за ознаками ламкості, щоб вчасно зреагувати на будь-які зміни. Загалом рекомендовано налагодити правильне харчування, приймати вітаміни та правильно доглядати за нігтьовою пластиною, використовуючи різноманітні доглядові засоби. Всі ці заходи в комплексі дозволяють серйозно покращити стан справ. Не варто ігнорувати візити до спеціалістів, оскільки будь-які негативні зміни в організмі пов’язані зі станом здоров’я загалом.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo