Главная » 2022 » Май » 16 » Роли Каліфорнія: історія створення та рецепт

Роли Каліфорнія: історія створення та рецепт

16.05.2022 в 02:41 просмотров: 961 комментариев: 0 LifeStyle
Багато шанувальників японської кухні віддають перевагу ролам. До найпопулярнішого різновиду відносять роли каліфорнія. Проте мало хто знає історію їх створення та причини успіху на світовому ринку.

Історія створення

Роли Каліфорнія – справжній шедевр японської кухні. Офіційно творцем є Ічіро Машіто – шеф-кухар одного з місцевих ресторанів, що функціонує у штаті Каліфорнія. Це сталося далекого 1973 року.

Кухар під час приготування чергового замовлення став звертати увагу на те, що американським клієнтам не подобаються роли у стандартному виконанні, які містять тільки сиру рибу і жорсткі водорості. Тому було ухвалено рішення створити щось особливе. Наприклад, замінити рибу на м'ясо краба, а також додати авокадо з огірком і все це обліпити рисом. Як особливість виступила ікра леткої риби, яка своєю присутністю прикрашала зовнішній бік ролів.

З перших днів появи страви в меню воно почало стрімко набирати популярності. Вже через деякий час такий різновид ролів стали активно розповсюджувати по всьому світу. Водночас кожен ресторан прагнув удосконалити страву, вносячи нові нотки, через що класичний рецепт практично не застосовується сьогодні. При цьому залишається єдине правило, що передбачає заборону використання сирих морепродуктів.
Роли Каліфорнія: історія створення та рецепт

Особливості приготування

Багато хто впевнений, що приготувати рол Каліфорнія в домашніх умовах, щб вони були такі ж смачні, як в ресторані Sushi/pizza39, практично неможливо. Насправді це не так. Головне мати в холодильнику такі інгредієнти:
  • крабові палички;
  • огірки;
  • інші різновиди овочів.
Ікру леткої риби можна при потребі легко замінити бюджетним варіантом і використовувати минтая. Для надання деякої особливості іноді кулінари вирішують обсмажити або запекти роли. Важливо розуміти, що традиційні роли японської кухні приготувати в домашніх умовах так, як в ресторані, неможливо, тому доводиться експериментувати.

За бажання випробувати неймовірний смак суші каліфорнія в Тернополі від класичного рецепту, рекомендується звертатися до спеціалізованого ресторану японської кухні Sushi/pizza39. У такому разі кваліфіковані кухарі з багатим досвідом роботи зможуть у максимально стислий термін приготувати райську страву. За потреби буде організовано доставку каліфорнія суші  за вказаною адресою. Доступна цінова категорія – додаткова перевага. Сьогодні насолодитися смаком ролів Каліфорнія може кожен бажаючий.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo