Главная » 2023 » Февраль » 1 » Рентгенівські апарати: призначення та особливості

Рентгенівські апарати: призначення та особливості

01.02.2023 в 03:07 просмотров: 1155 комментариев: 0 LifeStyle
Щоб правильно поставити діагноз, медперсонал та лікарі проводять певні дослідження. І часто для цього використовується рентгенографія. Суть цього процесу у виконанні статичного знімку певних внутрішніх органів, опорно-рухової системи. У процесі використовуються рентгенівські промені.

Призначення

Рентгенапарат є медичним обладнанням, за допомогою якого можна провести обстеження тіла людини, окремих органів у різноманітних проекціях. Він має багато варіацій, представлених у каталозі https://harwind.com.ua/catalog/rentgeny-2, кожен з яких має свої корисні особливості. За допомогою рентгенівського випромінювання можна сформувати зображення, яке дозволяє оцінити стан кісткової тканини, органів, м'язів та внутрішніх органів. Якісно проведене дослідження дає можливість встановити, чи є патологічні зміни.

Конструкційні особливості рентгенівського апарату

До складу сучасних апаратів входить кілька ключових елементів:
  • Для генерації рентгенівського променя застосовується спеціальна рентгенівська трубка.
  • Для формування необхідного струму та напруги використовується генератор.
  • Для перетворення рентгенівських променів на певне зображення використовується приймач випромінювання. Додатково до складу вводять цифрові касети чи плівки.
Додатково до складу входить панель управління, за допомогою якої забезпечується простіший процес використання апарату.
Рентгенівські апарати: призначення та особливості

Які види обладнання доступні?

Для перевірки застосовують кілька основних видів рентгенівських апаратів:
  • Мобільні установки. З їхньою допомогою можна проводити дослідження не тільки у рентген-кабінеті, а й у інших приміщеннях, виїздити на дім.
  • Пересувний апарат С-дуга. Таку установку мають у своєму розпорядженні в операційних блоках. Це дозволяє контролювати процес проведення операції як реального часу.
  • Стаціонарні моделі У-дуга. За допомогою такого пристрою можна робити знімки у вертикальному положенні або горизонтально. Все залежить від того, який результат слід отримати.
  • Стаціонарні апарати на 2 чи 3 робочих місцях.
 Щоб скоротити витрати та купити якісне обладнання, слід відповідально підходити до вибору постачальника. Українська компанія "Харвінд" займається постачанням обладнання для клінік вже протягом тривалого часу і має добру репутацію. У каталогах представлено безліч видів, кожен з яких має свої особливості, переваги та функціональні можливості.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo