Главная » 2022 » Октябрь » 27 » Зйомники підшипників

Зйомники підшипників

27.10.2022 в 15:32 просмотров: 329 комментариев: 0 LifeStyle
Якщо під час поїздки водія турбує гул чи шум коліс найімовірніше, це означає, що в автомобілі зламався підшипник. Самостійно замінити підшипник практично неможливо. Необхідно якнайшвидше звернутися до найближчого автомобільного сервісу. Сучасні СТО для того, щоб вирішити цю проблему, використовують знімачі підшипників.

Зйомник підшипників – спеціальний інструмент, який допомагає легко замінити кільця, підшипники та шестерні. Сам знімач підшипників складається з двох основних деталей: металевого стержня та лап для захоплення. Відстань між лапами можливо змінювати для підбору необхідного діаметру. На вибір покупця є гідравлічні та механічні зйомники підшипників.

Зйомники підшипників

Види знімачів підшипників

Для того щоб визначитися, який вид підшипників підійде в автомобільну майстерню необхідно зрозуміти відмінність між гідравлічними і механічними видами. У першому варіанті зйомники підшипників мають гідропривід і завдяки ньому допомагають відкрутити частинки, які вже прикипіли. Механічний тип працює з допомогою ручного зусилля. Механічні зйомники підшипників поділяються на три види:

  • Двозахоплюючі.
  • Тризахоплювальні.
  • Внутрішні.
Двозахопні – надійний та простий інструмент, вони виготовлені з міцних сплавів. З їх допомогою можна забезпечити повний контроль над роботою. Тризахоплюючі більш конструктивні, тому що мають лише три лапи захоплення. Такі зйомники виготовлені з інструментальної сталі та служать в якості знімача для підшипників генератора. За допомогою внутрішніх знімачів знімаються голчасті та кулькові підшипники автомобіля.
Зйомники підшипників

Сучасний тип знімачів підшипників

Гідравлічний знімач підшипників це спеціальна гайка, внутрішня частина якої натискає на поршень, під тиском знімають або встановлюють підшипники. З гідравлічним знімачем підшипників, можливо, зняти підшипники коліс різних транспортних засобів. Такий вид знімачів часто використовують для монтажу підшипників великогабаритних автомобілів.

Після того, як покупець визначився з видом знімачів підшипників, необхідно обрати відповідну вартість і виробника. Економити на такому важливому інструменті не варто. Вибирати потрібно якісного виробника з позитивними відгуками. Незважаючи на те, що більшість продавців дають гарантію на свій товар, все ж таки необхідно дотримуватися правильних умов експлуатації. Знімач підшипників необхідно вчасно змащувати, також після кожного використання потрібно ретельно протерти весь механізм. За допомогою таких нескладних правил можна значно продовжити роботу навіть самого вибагливого інструменту.

 
 
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo