Главная » 2020 » Февраль » 15 » У Рябошапки "по-новому" розслідуватимуть розповсюдження дитячої порнографії

У Рябошапки "по-новому" розслідуватимуть розповсюдження дитячої порнографії

15.02.2020 в 12:25 просмотров: 420 комментариев: 0 Украина
Офіс генерального прокурора запроваджуватиме нові комплексні підходи у розслідуванні фактів розповсюдження дитячої порнографії в інтернеті.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

"За ініціативи управління захисту прав дітей та протидії насильства Офісу генерального прокурора цього тижня було зареєстровано два кримінальних провадження за численними фактами розповсюдження матеріалів з ознаками дитячої порнографії за допомогою одного з файлообмінників з декількох IP-адрес. Досудове розслідування проводить Головне слідче управління Нацполіції", – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі зазначили, що в умовах тотальної діджиталізації набувають поширення факти розповсюдження в інтернеті матеріалів порнографічного характеру за участі неповнолітніх. В 2019 році було розпочато досудове розслідування у 35 таких кримінальних провадженнях, тільки цього року їх зареєстровано вже 14.

"Специфіка злочинів щодо сексуальної експлуатації дітей та насильства полягає в тому, що неповнолітні приховують такі факти через свою беззахисність та неможливість самостійно звернутися за допомогою. Крім того, непоодинокі випадки втягнення в дії сексуального характеру під примусом рідних та близьких через їхні корисливі мотиви", – розповіли в Офісі генпрокурора.

Офіс Генерального прокурора та Національна поліція запроваджуватимуть нові більш комплексні підходи з виявлення такого контенту, оперативного аналізу та проведення слідчих дій для невідворотності покарання винних осіб.
Аватар gusti_vit
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo