Главная » 2022 » Ноябрь » 9 » Що вам варто знати про кольорові лінзи?

Що вам варто знати про кольорові лінзи?

09.11.2022 в 13:09 просмотров: 494 комментариев: 0 LifeStyle
Фарбована оптика не надто відрізняється від прозорої, адже їх виготовляють з однакових матеріалів: гідрогелю чи силікон-гідрогелю. Єдиною відмінністю є фарбник, що покриває райдужну оболонку та значно зменшує потік кисню до поверхні очей. Головною загрозою для користувачів буде кисневе голодування рогівки від переношування. Тому важливо дотримуватись рекомендованого режиму використання та в жодному разі не залишатись в кольоровій оптиці на ніч. 

Також існує ризик інфекційних ускладнень від неправильного догляду за лінзами чи контейнером, де вони зберігаються. Засоби корекції зору варто щовечора промивати та залишати у чистому контейнері, наповненому свіжим розчином. Так, розчин треба міняти щодня, навіть, якщо здається, що він швидко закінчується. Для догляду та дезінфекції використовуйте універсальні розчини. Уникайте пероксидних систем, адже перекис здатен розчинити фарбник.
 

Як фарбник впливає на очі?

Це одне із частих запитань, яке ставлять офтальмологам. Виробники оптики розуміють небезпеку від контакту токсичних речовин зі слизовою оболонкою, тому використовують безпечні фарбники. Щобільше, вони розташовані всередині лінзи, тому від очей їх відділяє шар гідрогелю. Щоб захиститись від небезпечних речовин, купуйте кольорові лінзи в оптиці, а не на сайтах китайських маркетплейсів. Якщо вам зручніше замовляти оптику в інтернеті — перегляньте каталог кольорових лінз https://kyivlinza.ua/catalog/tsvetnye-kontaktnye-linzy/ на сайті Київлінза. Це інтернет-магазин мережі оптик, які є в багатьох містах України. 

Що вам варто знати про кольорові лінзи?

Як кольорові лінзи впливають на якість зору?

У цьому питанні думки користувачів розділяються. Одні носять кольорову оптику та не мають проблем. Інші скаржаться, що кольорова зона пластинок наповзає на зіницю, тому погіршується периферійний зір та виникає ефект вуалі на очах. Найчастіше це стається ввечері або при поганому освітлені, коли зіниці розширюються.

Шкоди від таких оптичних дефектів немає, але це не зовсім зручно для людей, які потребують концентрації та уваги до деталей. Тому кольорові лінзи не рекомендують носити людям, які працюють з документами, багато читають чи працюють за комп'ютером. А ще в таких засобах корекції не варто керувати автомобілем. 

Чи варто носити кольорові лінзи щодня?

Якщо ви оберете силікон-гідрогелеві засоби із порівняно високим показником киснепроникності, то можете носити їх щодня. Головне дотримуватись режиму, знімати ввечері та навіть для денного сну. Гідрогелеві моделі мають вкрай низькі показники киснепроникності (8-15 Dk/t), тому їх варто носити декілька годин на день. Надягайте їх для фотосесії, вечірки чи свята. Але не носіть постійно, адже є ризик розвитку гіпоксії. Це небезпечне ускладнення, що проявляється аж на 4 етапі, коли з'являється набряк рогівки.

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo