Главная » 2024 » Январь » 26 » Що робити, коли телефон не бачить сімкартку

Що робити, коли телефон не бачить сімкартку

26.01.2024 в 01:46 просмотров: 446 комментариев: 0 Техно

Власники смартфонів з операційною системою Андроїд у певний момент можуть одержувати повідомлення про те, що «сім-картка» не виявлена. В цьому випадку не варто панікувати, адже ви можете дізнатися через блог Комфі, чому телефон не бачить сімкартку та як правильно діяти.

ТОП порад для тих, хто стикнувся з проблемою

Професіонали підготували кілька рекомендацій, скориставшись якими можна виправити ситуацію.

1. Перевірка правильності розташування сім-картки в лотку

Спочатку необхідно звернути увагу на те, чи правильно розташована сім-картка. Деякі користувачі мають у своєму розпорядженні не так, як потрібно. Через це смартфон її «не бачить». Тому варто витягнути лоток і перевірити все. Якщо потрібно, варто змінити положення сім-карти.

2. Перевірка положення лотка

У деяких випадках, якщо проводиться заміна сімкартки, лоток розташовується неправильно. Роблять це досить рідко, але все ж таки таке трапляється. Щоб змінити положення лотка та виправити ситуацію, потрібно акуратно витягнути його та поставити правильно. Якщо і після цього телефон не бачить сімкартку, варто ознайомитися з іншими рекомендаціями.

3. Оцінка працездатності сім-карти

Кожна сім-картка має певний термін дії. Вищеописана проблема може бути і тому, що термін дії картки закінчився. Для того щоб розуміти, чи це так, слід дізнатися у оператора, чи діє сім-картка. Додатково потрібно очистити сім-карту від пилу та від іншого бруду, який може згодом накопичуватися на контактах.

4. Перевірка роз'єму під лоток

У деяких випадках пил, а також бруд накопичуються безпосередньо в роз'ємі, в якому розташовується лоток. Щоб перевірити це, потрібно обережно прибрати лоток і провести чистку. Робити це слід акуратно, щоб не порушити цілісність основних елементів.

5. Відключення спеціального режиму

У деяких випадках користувачі активують режим «У літаку». Через це телефон не бачить сім-карти. Режим слід вимкнути. Для цього:

  • Потрібно спустити «шторку» зі швидкими налаштуваннями.
  • Подивитися на знак літака.
  • Якщо він горить, варто натиснути на нього й вимкнути режим.
Що робити, коли телефон не бачить сімкартку

6. Перевірка налаштувань

Ще один варіант – відключення сім-карти у відповідному розділі налаштувань. Для того щоб перевірити це, потрібно зайти до розділу «Інформація про сім-карту». Обов'язково потрібно подивитися, чи включено сім-карту, чи не запущено роумінг.

7. Перезавантаження смартфона та очищення кешу

У деяких випадках виправити ситуацію можна, якщо очистити смартфон від залишкових файлів, від сторонніх програм і програм. Додатково варто перезавантажити смартфон. Усе це позитивно вплине його роботу.

Керуючись доволі простими правилами, можна виправити ситуацію.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo