Главная » 2024 » Февраль » 4 » Окуляри: трендовий аксесуар для зору та стилю

Окуляри: трендовий аксесуар для зору та стилю

04.02.2024 в 19:49 просмотров: 548 комментариев: 0

Модні тренди вкрай мінливі: те, що певний період вважалося не модним, раптом може стати головним атрибутом витонченого стилю. Це твердження дуже влучно описує ставлення до окулярів. Років 10-15 тому окуляри були дуже далекими від статусу модного аксесуара і вважалися річчю суто медичного призначення. Ви тільки пригадайте нехитрі голлівудські фільми, де часто людей в окулярах зображували як стереотипних персонажів-ботаніків: тихих, сірих, закомплексованих.

Зараз про все це навіть смішно згадувати, адже сьогодні ситуація протилежна. Сьогодні  окуляри для зору — це аксесуар творчих, привабливих і стильних особистостей. Все дійшло до того, що окуляри стали носити навіть люди з ідеальним зором. Такі люди носять окуляри-нулівки, які ще часто називають іміджевими окулярами. Це окуляри без оптичної сили, що не коригують зір і слугують суто як іміджевий аксесуар, а в їх оправи встановлено оптичні лінзи без діоптрій. 

Окуляри та бренди

Для початку зазначимо: коли ми говоримо про окуляри, як модний аксесуар, ми маємо на увазі саме оправу. Якщо в минулого оправи для окулярів виготовляли здебільшого компанії-виробники оптики, то сьогодні цим займаються чи не всі світові бренди одягу та аксесуарів. Така зміна ринку стала відповіддю на зростання попиту та “переосмислення” окулярів як не лише засобу медичного призначення, але й як елемента стилю. 

Свої моделі оправ пропонують Versace, Prada, Gucci, Miu Miu, Saint Laurent, Tom Ford, Dolce&Gabbana, Guess, Vogue. Це наведено лише кілька з найвідоміших брендів, список можна було б продовжувати ще довго. Оригінальні окуляри модного бренду обходяться, звісно, дорожче звичайного. Але треба розуміти, що такі окуляри виготовляються з найкращих матеріалів і за унікальними дизайнерськими ескізами. До того ж вони довговічні і слугують багато років — якщо ними бережно користуватися, звісно.

Якщо оправа від модного бренду не по кишені, то є чудова й нічим не гірша альтернатива: Ray-Ban і Polaroid Eyewear. Ці бренди спеціалізуються суто на виробництві оптики і випускають оправи та сонцезахисні окуляри пречудової якості. І все це за дуже навіть приємними цінами. Ще один бюджетний варіант — оправи Casta. Casta це наш рідний український бренд, що створює окуляри сучасно-молодіжного та лаконічного стилю.

Окуляри: трендовий аксесуар для зору та стилю

Окуляри та тренди

Як ми вже згадувати вище, модні тенденції дуже мінливі. 5 років тому в тренді були окуляри з оправами-панто, напівобідкові оправи та броулайнери. Якщо ви раптом не чули раніше про напівобідкові оправи, то це оправи в яких лінзи кріпляться до рамки лише з одного боку, а з іншого боку вони утримуються непомітною нейлоновою “жилкою”. 

Десь 3 роки тому наймоднішими вважалися окуляри з масивними оправами виразного кольору — червоного, рожевого, чорного. Також спостерігався пік популярності оправ нестандартної форми, типу оправи-метелики, котяче око і т.д. 

Сьогодні ж чітко прослідковуються наступні тренди:

  • прозорі оправи — головний аксесуар сезону 2023/24, їх головна фішка у тому, що вони універсальні і підходять під одяг будь-якого стилю;
  • мінімалізм та лаконічність — пора строкатих дизайнів залишилась позаду, нині модно одягатися стримано, просто і зі смаком;
  • тонкі металеві оправи — металеві оправи в останні роки за популярністю дещо випередили пластикові, вони виглядають більш витончено та естетично і їх простіше комбінувати з одягом різного стилю;
  • кругла, заокругла, квадратна та нестандартна форма окулярів залишаються трендовими у поточному сезоні.
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo