Главная » 2023 » Февраль » 6 » Ліцензія на алкоголь: що потрібно знати

Ліцензія на алкоголь: що потрібно знати

06.02.2023 в 14:04 просмотров: 1830 комментариев: 0 Бизнес
Щоб вести певні види підприємницької діяльності, слід отримувати відповідну ліцензію. До цього переліку входить і реалізація алкогольної продукції. Для того щоб займатися виготовленням або продажем алкоголю, варто попередньо вирішити кілька юридичних питань.

Терміни дії ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем

Усі заходи щодо ліцензування реалізації алкоголю проводяться відповідно до встановлених вимог та з чинним законодавством. Професійна допомога в отриманні ліцензії на алкоголь в ZKG допоможе уникнути багатьох проблем, зекономити час та гроші. Отримувати ліцензію потрібно у разі, якщо має бути продаж таких алкогольних напоїв:
  • пиво солодове;
  • певні види вина;
  • вермут;
  • певні напої, які одержують шляхом бродіння;
  • спирт етиловий та інше.
Ліцензію можна отримати на певний термін, який залежить від виду продажів.
  • Якщо планується роздрібна торгівля, термін дії виданої ліцензії становить 1 рік.
  • На 5 років видається ліцензія, якщо має бути оптова торгівля.
Щоб отримати ліцензію, потрібно виконати декілька умов. Торгова точка, що використовується для продажу товару, має бути оснащена касовим апаратом. Її розміри мають перевищувати 20 м2.
Ліцензія на алкоголь: що потрібно знати

Якщо планується продаж алкогольних напоїв оптом, то варто підготувати складський комплекс. Інформація про це має бути присутня в ЄДР. Для того, щоб досягти необхідного варіанту, варто підготувати відповідну заяву, підготувати додаткові документи.

Від чого залежить ціна ліцензії?

Вартість ліцензії, яка оформлятиметься на реалізацію роздрібного алкоголю, залежить від кількох значущих аспектів:
  1. На кожний встановлений касовий апарат припадає близько 8000 гривень. Оплату потрібно вносити щомісяця чи інший встановлений термін. Відповідні позначки повинні бути проставлені на ліцензію з іншого боку.
  2. Якщо роздрібна торгівля здійснюється у сільській місцевості, то вартість буде на порядок нижчою.
Вартість ліцензії на оптову торгівлю залежить від того, наскільки великі продажі.

Щоб отримати ліцензію, слід відвідати відповідну інстанцію - Державну фіскальну службу. Перед тим, як подавати заяву, слід не лише внести відповідну суму, а й підготувати запитані документи. Усі заходи слід виконувати відповідно до чинних вимог та у встановлені часові проміжки. Щоб спростити процедуру і гарантовано отримати бажаний результат, варто скористатися послугами професіоналів з компанії ZKG.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo