Главная » 2021 » Май » 31 » Каріотипування для подружжя

Каріотипування для подружжя

31.05.2021 в 11:33 просмотров: 650 комментариев: 0 LifeStyle
При плануванні вагітності, потрібно ретельно підготуватися, здати всі потрібні аналізи та врахувати всі можливі ризики, щоб відразу запобігти їх. І тоді на світ з'явиться чудовий і здоровий малюк. Однією з важливих перевірок є аналіз каріотипу подружньої пари, він дозволяє ще до зачаття визначити багато чинників і можливі патології. На сторінці https://ivf.com.ua/genetics/research-for-planning-pregnancy/karyotyping-couple/ можна довідатися про ціни та записатися до фахівця на консультацію.

Поняття й особливості аналізу

Каріотипування – вивчення набору хромосом у кожного з батьків на предмет різних аномалій або мутацій. Провівши аналіз на каріотип, можна з більшою точністю виявити будь-які зміни в хромосомах, які можуть вплинути на майбутню дитину і спровокувати різні генетичні захворювання, такі як:
  • синдром Дауна;
  • синдром Патау, Едвардса;
  • аутизм та інші проблеми з організмом.
Також такий аналіз дає інформацію про перестроювання хромосом, що веде до викидня, завмирання вагітності.

Кому потрібно здавати аналіз

  • Якщо жінка збирається народжувати дитину після того, як їй виповнилося 35 років. Чим більше вік, тим вище ймовірність, що хромосоми змінили свій код. А це може спровокувати викидні.
  • Коли при попередній вагітності була народжена дитина з патологіями.
  • Коли хто-небудь з подружжя був опромінений радіацією або працює з хімікатами.
  • Коли в роду у когось з майбутніх батьків були родичі з патологіями або аномаліями в розвитку.

Види дослідження

Може бути два різних аналіза. Якщо він береться у батьків (кров) перед зачаттям, то це цитогенетичний аналіз. Також може проводиться пренатальне каріотипування (це коли на невеликому терміні аналізують зразок з плоду).
Каріотипування для подружжя

Цитологічне Обстеження

Для дослідження потрібна кров пацієнта. З неї фахівець виділяє лімфоцити й стимулює, щоб вони ділилися. Після цього з'явилися клітини фарбують. І обстежують під мікроскопом генетичний код. Таким способом виявляють, наприклад, чи може чоловік мати дітей.

Пренатальна діагностика

Проводять коли термін вагітності дуже маленький. Цей аналіз виявляє різні аномалії розвитку і пороки, захворювання по спадковості у плода. Є кілька способів дослідження:
  • Інвазивне. Метод точніше, ніж неінвазивний. Матеріал для аналізу беруть з матки жінки. Беруть зразки хоріона, навколоплідних вод. Цей метод має високі ризики, тому проводиться тільки в крайніх випадках за показаннями лікаря.
  • Неінвазивне. Проводиться УЗД і береться на аналіз кров жінки. Якщо вагітність всього 10 днів, уже можна виявити проблеми, якщо вони є.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo