Главная » 2023 » Апрель » 11 » Кабмин провел заседание: какие решения приняли 11 апреля

Кабмин провел заседание: какие решения приняли 11 апреля

11.04.2023 в 21:07 просмотров: 584 комментариев: 0 Общество
Во вторник, 11 апреля, Кабинет Министров Украины провел заседание, в ходе которого рассмотрел ряд важных вопросов. Об этом сообщил представитель Кабинета Министров в Верховной Раде Тарас Мельничук.

Было:

«— Внесено зміни до додадтка до постанови КМУ від 26.11.2014 N 675 «Про затвердження пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування». Передбачено спрямування на забезпечення здійснення заходів, повʼязаних з припиненням Фонду соціального страхування та управлінь виконавчої дирекції Фонду, невикористаних коштів, які було передбачено для погашення заборгованості з виплат за загальнообовʼязковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що спричинили втрату працездатності, призначених до 01.01.2023. Тимчасово з 10 по 18 квітня 2023 р. збільшено частку Фонду соціального страхування до 8,3401 відсотка для забезпечення здійснення заходів, повʼязаних з припиненням Фонду та управлінь його виконавчої дирекції, та зменшено її на цей період Пенсійному фонду України до 91,6599 відсотка для управління й оперативного розпорядження фінансовими ресурсами в межах коштів соціального страхування. Передбачено, що з 19.04.2023 та в подальші періоди 100 відсотків частки єдиного внеску будуть спрямовуватись Пенсійному фонду України для управління й оперативного розпорядження фінансовими ресурсами в межах коштів соціального страхування.

— Внесено зміни до Порядку використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії, якими визначено напрями спрямування бюджетних коштів, умови виділення коштів фонду, процедуру складання та подання фінансової і бюджетної звітності про використання коштів фонду тощо. Доручено Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури у шестимісячний строк розробити та затвердити Методичні рекомендації щодо пріоритизації проектів ліквідації наслідків, спричинених збройною агресією РФ проти України. Міністерству оборони доручено розробити Порядок спрямування коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії на забезпечення потреб сектору оборони з визначенням процедури підготовки пропозицій щодо забезпечення потреб сектору оборони (умови та випадки виділення коштів фонду, перелік додаткових матеріалів тощо).

— Засновано для курсантів випускних курсів закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії, які навчаються за державним замовленням, стипендію Міністерства внутрішніх справ імені Дениса Монастирського. Затверджено Положення про стипендію Міністерства внутрішніх справ імені Дениса Монастирського. Установлено, що зазначена стипендія призначається в розмірі 50 000 (п’ятдесят тисяч) гривень.

— Схвалено проект Грантової угоди для Програми екстреного відновлення (Фаза 2) між Урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва. Проектом Грантової угоди передбачається надання коштів Японським агентством міжнародного співробітництва для покриття платежів постачальникам, підрядникам та/або консультантам та/або для закупівлі товарів та/або послуг, а також розподіл прав та обовʼязків сторін Угоди, необхідних для реалізації Програми екстреного відновлення. Реалізація Угоди дозволить пришвидшити відновлення України від наслідків збройної агресії РФ проти України.

— Внесено зміни до складу Національного агентства кваліфікацій. Введено до складу Агентства Резнік Ганну Олегівну - представника Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні. Визначено нову посаду члена Агентства Рашкевича Юрія Михайловича - представник Міністерства освіти і науки», — сообщил он.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo