Главная » 2021 » Март » 16 » Як з’являються глисти гострики у нашому організмі

Як з’являються глисти гострики у нашому організмі

16.03.2021 в 14:00 просмотров: 508 комментариев: 0 LifeStyle
Якщо ви відчули свербіж в районі заднього проходу, то напевно у вас ентеробіоз. Він розвивається через гостриків – круглих паразитів, які ростуть і розмножуються в кишківнику. Розглянути близько можна тільки самок, які вибираються вночі на поверхню для відкладання яєць на задньому проході. У довжину глисти гострики ростуть до 2 см, а самці в кілька разів менше і їх дуже важко побачити.

Як паразити потрапляють до нас в організм

Людина може багато де заразитися паразитами:
  • від собак (токсокарами);
  • вживаючи не миті харчові продукти;
  • вживаючи погано посмажене м'ясо.
Батьки кожному з нас в дитинстві часто говорили, що не можна чіпати вуличних собак, адже від них можна нахапатися лишаїв і глистів. Насправді саме глисти не потрапляють до нас від тварини, ми самі винні в розвитку хвороби, яка починає розвиватися, як тільки яйця потрапляють до нас в організм. Гострики продовжують рости та жити в організми людини ще кілька місяців.  Раніше, ще в радянські часи, в дитячих садках давали спеціальні препарати для профілактики, але сьогодні така тенденція перестала бути актуальною і дуже даремно, через те, що черв'яки можуть отруювати організм токсинами, якщо їх вчасно не знищити.

Як правило, ми з'їдаємо яйця, які потім потрапляють в організм. Яйця можуть залишатися на руках через не вимитих після туалету рук, брудних предметів побуту і не помитих овочів. Досить часто гострики потрапляють саме в організм дітей, так як вони люблять все пробувати й запихати сторонні предмети в рот, особливо в активні роки життя. Дуже часто діти заражаються в дитячих садах, адже вихователька не завжди зможе змусити дитину помити руки перед їжею. В результаті він з'їдає яйця і стає сприятливим середовищем для розмноження паразитів.
Як з’являються глисти гострики у нашому організмі

Якщо паразити у дитини: що робити і як не допустити повторної появи

  • Якщо діти інфіковані глистами, перш за все, залиште дитину вдома і відведіть до лікаря. Лікар допоможе вибрати максимально відповідне лікування і розповісти про профілактику, як запобігти повторному зараженню паразитами.
  • Обов'язково розкажіть дитині, що потрібно кожен раз мити руки перед їжею, після того, як вона сходила в туалет.
  • Дорослим потрібно мити руки ретельно, особливо якщо вони міняли підгузники.
  • Забороняйте дитині гризти нігті, а краще поясніть, чому так робити не потрібно.
  •  І дорослим, і дітям, потрібно щодня міняти білизну.
  • Якщо людина заражена, не можна купатися разом зі здоровим членом сім'ї. Краще при зараженні не приймати ванну, а обходитися душем. Його рекомендується приймати щоранку.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/dozeninfo
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar
Copyright © Все права защищены: 2018 - 2024 Копирование материалов сайта разрешено только при указании ссылки на источник DOZENinfo